De Dag

DAG VAN DE HAAGSE GESCHIEDENIS 2014

Zaterdag 29 maart 2014 van 11 tot 16 uur op het Plein in Den Haag

Deelname van 35 culturele en erfgoedinstellingen en organisaties in Den Haag

Het feestterrein is gratis toegankelijk voor jong en oud

Inleiding
Al 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief de Dag van de Haagse Geschiedenis. Het doel van deze Dag is om alle Hagenaars bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen dit zelf ook te laten ontdekken. Waar liggen de wortels van Den Haag en de Hagenaars? Ruim 30 culturele en erfgoedinstellingen en organisaties in Den Haag werken samen om dit doel te bereiken.

Hoe werkt het?
De Dag valt dit jaar op zaterdag 29 maart. Het Plein is het middelpunt van alle activiteiten. Hier vind je de informatiemarkt. Op deze markt kun je toegangskaartjes voor de verschillende activiteiten halen. Op de pagina van de betreffende organisatie zie je op welke tijdstippen je kunt meedoen en of de activiteit iets kost. (je vindt deze pagina's als je rechts op de icoontjes klikt)

Wie doen er mee?
Als je aan de rechterzijde van de homepage met je muis over de icoontjes gaat, zie je de namen van de deelnemende instellnngen. T.z.t. zal er een tijdschema op handig formaat te downloaden zijn.

Wat is er allemaal te doen?
Naast de activiteiten die door alle deelnemende partijen georganiseerd worden, is er op het Plein van alles te doen. Maak een ritje in de zweefmolen, Zet jezelf in the picture bij de fotobooth of eet een lekkere pannenkoek! Ook kunnen kinderen zich laten omscholen tot schildknaap en het opnemen tegen ridders in een echt duel! Liever creatief bezig? Kom dan kijken in het ridderkamp wat er allemaal te doen is, of doe mee aan de activiteiten van Historisch Den Haag, Stichting Tong Tong of de Bibliotheek! Een potje snelschaak spelen tegen een voormalig wereldkampioen behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom: genoeg te doen, voor jong en oud!

Wat kost het de bezoeker?
De meeste activiteiten, lezingen en rondleidingen zijn gratis. Voor sommige betaal je een kleine bijdrage. Let op, er moet wel een toegangskaartje voor elke activiteit gehaald worden op het Plein. De infomarkt op het Plein gaat om 11 uur van start en vanaf dat tijdstip kunnen toegangsbewijzen voor verschillende activiteiten op diverse tijdstippen worden opgehaald. Wees er snel bij, want op = op!

Er is weliswaar maar een beperkt aantal kaarten per instelling beschikbaar, maar er is zoveel te doen dat er voor iedereen wel iets te vinden is. Bovendien wordt er op het Plein zelf van 11.00-16.00 uur een druk programma georganiseerd met voor elk wat wils! Dit programma is gratis.